Voordelen

Wat zijn de voordelen van geld lenen?

Je bent misschien op het punt gekomen dat je een grote besteding of investering wilt doen, maar hier niet voldoende financiële middelen voor hebt. Het kan dan aantrekkelijk zijn om geld te lenen bij de bank of een kredietkantoor. Als je dit nog nooit eerder hebt gedaan kan dit wat spannend zijn, want wat zijn de voordelen nu van geld lenen? Hieronder vind je wat geld lenen bij de bank zo aantrekkelijk maakt en waarom dit voor jou een goed idee zou kunnen zijn.

Meteen al het geld bij de hand

Als je een nieuwe auto wilt kopen of aan het huis wil gaan klussen, dan kun je ervoor kiezen om hiervoor te gaan sparen totdat je genoeg geld op je rekening hebt staan om dit te financieren. Als je geld leent, kun je dit geld direct in handen hebben en hoef je niet meer te wachten. Dit voorkomt dat je misschien te laat bent of lang moet wachten voor iets wat je nu nodig hebt.

Duidelijk hoe terug te betalen

Geleend geld moet altijd terugbetaald worden, meestal ook met rente. Bij het geld lenen weet je van tevoren al hoe je terug moet betalen en hoeveel extra dit je gaat kosten. In het contract staat namelijk de hoogte van de rente, het aflossingsbedrag en hoe lang je aan deze betalingsplicht vastzit. Hierdoor kom je niet voor een verrassing te staan.

Het is puur zakelijk

Lenen van vrienden en familie kan de gemoederen op laten lopen. Dit komt omdat de persoonlijke band kan verslechteren als de een bij de ander steeds moet vragen wanneer het geld terugbetaald gaat worden. Bij de bank of kredietverstrekker is een lening puur werk, dus het persoonlijk contact wordt niet geschonden als je lang over de betaling doet. Zolang je je maar houdt aan de maandelijkse aflossing zal de bank niets hebben om contact met je op te hoeven zoeken.