Zakelijk
Zakelijk

Wat is een zakelijk krediet?

Als ondernemer kun je soms wat meer financiële middelen gebruiken. Een van deze extra geldinjecties is het zakelijk krediet. Dit is een speciale lening speciaal voor jou als ondernemer. Hoe dit werkt en wat je ermee kunt doen leggen we hier voor je uit.

Het principe van zakelijk krediet

Het zakelijk krediet is een potje dat je bij de bank of kredietverstrekker afsluit en geld vanaf kunt halen om voor je bedrijf te gebruiken. Je kunt tot een maximaal bedrag uit dit potje halen om bijvoorbeeld te investeren en betaalt alleen rente over het deel van het geld dat je hebt opgenomen. Je kunt het zakelijk krediet dan ook zien als een lening met doorlopend krediet voor ondernemers.

Hoe sluit je een zakelijk krediet af?

Het zakelijk krediet kun je zien als een lening voor professionals. Het doel is dan ook het enige waarvan het verschilt van leningen voor individuen. Je kunt als ondernemer contact opzoeken met de bank of een kredietkantoor en hier een aanvraag doen voor een zakelijk krediet. Het enige wat je hierbij nodig hebt zijn de gegevens van je onderneming, het leendoel en een bewijs van je opbrengsten. Op basis hiervan zal de bank of kredietbank beoordelen voor welk bedrag je kunt lenen en wanneer jij akkoord gaat zal het krediet voor je vrijgemaakt worden. Voor de rest hoef je het geld dan alleen nog maar op te nemen om het te gebruiken.

Verschil zakelijk krediet en zakelijke lening

Naast een zakelijk krediet kun je als ondernemer ook een zakelijke lening afsluiten. Dit is een lening waarin je in één keer het geldbedrag op je bedrijfsrekening gestort krijgt. Deze lening gebruik je met name voor een directe aankoop of investering, terwijl het zakelijk krediet meer geschikt is voor periodieke betalingen en investeringen op de lange termijn. Bovendien moet je omdat je al het geld van de zakelijke lening direct gestort krijgt over het volledige bedrag rente betalen, zelfs als je een deel niet nodig had.